sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Koirakorjaamo

Eli, päätimme viedä Minnin kouluttajalle, koska sillä on ikävä tapa vapaana ollessaan lähteä toisen ihmisen ympärille haukkumaan. Ei se siis tee mitään, mutta varmasti näyttää aika pelottavalta. Yrittää kai puolustaa minua/meitä. Olisi todella hienoa, jos metsässä voisi kävellä suhteellisen rauhassa, ilman että tarvitsee kyyläillä marjanpoimijoita.
Siis. Tuttumme oli käynyt koiransa kanssa eräällä kouluttajalla, ja koira ei enää rähise muille koirille + kulkee vapaana vaikka missä. Kouluttaja oli Emilia Rainetoja ja kotisivu http://www.koirakorjaamo.com/ on tuo.
Kävimme kouluttajalla Järvenpäässä jotta hän näkisi ongelman ylipäätään. Emilia teki käyttäytymistestin, jossa katsottiin miten koira suhtautuu uusiin ja pelottaviin asioihin. Ensin ihan vain käveltiin, ja sen jälkeen rautainen tynnyri kolahti (aika ikävä ääni) Minni vähän pelästyi, mutta uudelleen ohi mentäessä vain vilkaisi rämähdyksen lähdettä. Seuraavaksi oli kelkka, jonka kyydissä oli nukke jolla oli "kasvot". Tämä oli Minnin mielestä jo huomattavasti pelottavampi ja välillä yritti vain olla katsomatta siihen.
Emiliaa lainaten "No. Se on aika nössö." Joo, semmonenhan se vähän on. Emilia sanoi, että se ei kunnolla tukeudu meihin, ja että sillä on suuri laumavietti. Lisäksi se "sulkee itsensä pois" epämiellyttävistä tilanteista. Olen ihan samaa mieltä.
Sovimme sitten kolmesta koulutuskerrasta, joista ensimmäinen on ensi sunnuntaina.
Jotta koulutus olisi helpompaa koiralle & meille, on nyt meillä käynnisttä huomioimattomuus. Ajattelin aluksi että ei kiitos, mutta tämä huomioimattomuus ei ole niin ehdotonta, kuin luulin. Eli kun koira päästetään ulos tai sille annetaan ruokaa, se käsketään istumaan, ja sitä saa kehua. Ulkona saa pitää vapaana ja kutsua luokse ja kehua, muttei ihan ylenpalttisesti. Sisällä koira on kuin ilmaa, ja jos se tunkee ihan lähelle, pitää murahtaa vähän.
Tänään siis aamulla alkoi huomioimattomuus. Minni on vähän enemmän omissa oloissaan muutaman yrityksen jälkeen, mutta muuten ihan ok. Omistajille on vähän vaikeampaa.
Katsotaan, kuinka käy. Toivottavasti tämä auttaa Minni "ongelmiin", vaikkei ne mitkään suuren suuret olekaan.

4 kommenttia:

May kirjoitti...

Hyvä vinkki toi koirakorjaamo, jos poikien käyttäytyminen joskus menee överiks, niin ettei omat rahkeet riitä. Toivottavasti kurssi auttaa, niin että pääsette taas nauttimaan yhdessäolosta, myös vapaana metsässä :) Olisi mielenkiintoista kuulla mitä mieltä tällainen ammattilainen olisi mun pojista.. Koska aika hyvin osasi näköjään lukea/tulkita Minniä.

Johanna kirjoitti...

Joo, on tosi kiva, kun joku ulkopuolinen sanoo asiat suoraan. Ei ite tule välttämättä mieleen. Itseni yllätti tuo "sillä on tosi vahva laumavietti", kun olen ajatellut että Minnillä on ihan normaali laumavietti. Ok, sehän siis ei mielellään päästä mua näkökentästään, mutta silti..

Miia + Milla kirjoitti...

olen harkinnut oman koirani kanssa samaa paikkaa. Toimiko koulutus teillä? Itselläni on tosi arka espves narttu 2,5v.

Liinu kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.