lauantai 1. toukokuuta 2010

Kompassin agilitya

Unohdin tänne päivittää, mutta viime maanantaina agilityssä harjoiittelimme yhtä juttua; keppejä. Koko kerta oli lähinnä odottelua, mutta idea olikin siinä, että koiralle jää se vähän hautumaan. Siis U-putki - kepit - A. Ohjaaja ei saanut mennä metriä lähemmäs keppejä, eli opetettiin koiraa tekemään kepit itsenäisesti. Ja kun oli mennyt edes yhden keppivälin, kunnon kehut ja palkkaus. Kun oli mennyt kokonaan sen neljän kepin sarjan, pääsi palkinnoksi Aalle. Minnille se oli ISO palkka, ja meinasikin karata sinne monta kertaa. Otettiin vaan uudestaan, ja Minnikin turhautui. HAUHAUHAU. Ärsyttää kun ei tajua. Mutta sitten Minni meni yhden kepin välin kun oikein huidoin ja sanoin/huusin Minnin haukunnan päälle kepit kepit kepit. Kehuin ja annoin palkan (jauhelihaa, ei vielä Aalle). Uudestaan putken kautta kepeille. Nyt Minni meni ne loppuun ihan itse, minä metrin päässä ja annoin jauhelihaa ja luvan mennä Aalle. Otettiin vielä pari onnistunutta, ja jätettiin sitten hautumaan.
Lopuksi otimme vielä yhden kerran jokaiselle koiralle tuon pienen radan pätkän. Jäi ihan mahtavat fiilikset, koirani osaa mennä kepit. No eihän se vielä mikään keppimestari ole, mutta silti!
ATDn agility alkaa tiistaina 11.5, ja ensi viikolla on luento. Vähän harmittaa tuo ajankohta, tiistaisin 20.30-21.30, mutta kesällä se on ihan ok. Nyt on koulussa niin paljon kokeita, että vähän harmittaa tuo. Laskin, että meillä on seuraavan kolmen ja puolen viikon aikana 10 koetta. Minnin kanssa treenaaminen taitaa jäädä vähän vähemmälle..

Ei kommentteja: