torstai 17. syyskuuta 2009

Kynsi, part 1

Eilen, kun oli menossa vetämään sitä koirakerhoa, huomasin että maassa on verta. Tajusin että se on tullut Minnin etutassusta ja luulin että neiti on astunut lasiin. Kävelimme aulaan, jossa otin Minnin syliin ja kerroin vahtimestarille tilanteen. Hän kuivasi Minnin tassun verestä ja kun katsoin tarkemmin, huomasin että Minniltä puuttuu koko kynsi. Vaksi sitten toi lisää paperia ja laittoi Minnille muovipussin paperien päälle, jottei tassuun menisi mitään likaa. Tässä vaiheessa Minni oli jo yhdistänyt vaksin kipuun ja sitä tosiaan piti pitää lujaa kiinni, että pysyisi paikallaan.
Vanhempani sitten onneksi olivat lähellä autollaan, ja ottivat Minnin mukaansa. Ensin ajattelimme, että viemme Minnin Viikkiin päivystykseen, mutta saimme ajan Mevettiin.
Eläinlääkärissä muovipussiin oli parin tunnin ajalta jo kerääntynyt aika paljon verta, ja el päätti nukuttaa Minnin. Neiti sai piikin pyllyyn ja yritti kyllä sinnikkäästi pysyä pystyssä, mutta meni lopulta makuulle. Kymmenen minuutin kuluessa Minni oli aivan nukuksissa, joten el vei sen takahuoneeseen operoitavaksi. El epäili aluksi, että tassussa olisi myös ihan haava, ettei pelkästä kynnestä lähtisi niin paljon verta. Pian hän tulikin jo kertomaan, että Minniltä on irronnut kynsi _juurineen_. Ei siis mikään ihme miksi Minniin oli sattunut niin paljon. Luultavasti kynsi oli jäänyt ritilään tms. kiinni ja siitä sitten repeytynyt. Ei kyllä Minni sanonut mitään, joten en huomannut missä kohtaa se kävi. Hoitaja toi Minnin ja se nukahti saman tien eläinlääkärin lattialle. Pariksi päiväksi kipulääkettä ja antibiootteja. Saimme ohjeeksi, että sidettä pitää pitää niin kauan, kunnes kohta näyttää paremmalta. Ja että saa kävelyttää mutta koiran rajojen mukaan.
Autossa Minni taas nukahti, ja kotona ei suostunut tekemään pissaakaan ulos. Meni vain nukkumaan säkkituoliin. Laitoin peiton päälle, koska yleensä narkoosin jälkeen koirat palelevat.
Tänään aamulla Minni kävi vain pihalla pissillä ja itse käytin sen yhdeksän aikaan tien päässä. Sinne asti Minni pomppi kolmella jalalla ihan mallikkaasti, mutta takaisin päin sitten ei enää huvittanut mennä. Huilattiin siinä sitten viitisen minuuttia ja käveltiin rauhallisesti kotiin. Pari pysähdystä, mutta muuten ihan hyvin.
Nyt Minni on nukkunut koko päivän ja uinuu varmasti vielä pitkään.



1 kommentti:

May kirjoitti...

Voi Minni parka! Toivottavasti tassu paranee pian!